Omschrijving

Het is verplicht om je vanaf 14 jarige leeftijd te kunnen identificeren. Ook moet je een geldig reisdocument hebben op het moment dat je naar het buitenland gaat. Maar waarmee mag je nu eigenlijk op reis? En wat is nu precies het verschil tussen een identiteitsbewijs en een rijbewijs? Een van de taken van de gemeente is het verstrekken van deze documenten. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden op het moment dat iemand aan de balie staat voor bijvoorbeeld een paspoort. In de opleiding reisdocumenten en rijbewijzen besteden we aandacht aan de verschillende Nederlandse identiteitsdocumenten en rijbewijzen.

Om als medewerker van de gemeente een reisdocument of een rijbewijs te verstrekken moet je weten waar je allemaal op moet letten. In deze opleiding leer je dan ook wat belangrijk is bij de aanvraag van een reisdocument of rijbewijs en hoe je fraude bij de aanvraag van een document kan herkennen.

Inschrijven

Programma

Tijdens de training reisdocumenten en rijbewijzen komen verschillende onderwerpen aan bod, onder andere:

  • Aanvraagprocedure van verschillende reisdocumenten
  • Aanvraagprocedure van een rijbewijs
  • Het behandelen van een vermissing
  • Wanneer kan je een aanvraag weigeren
  • Hoe je moet handelen bij een vermoeden van fraude
Na het volgen van deze training heb je de kennis van en inzicht in de wet- en regelgeving rondom reisdocumenten en rijbewijzen en. Ook heb je kennis van de handelingen en procedures van aanvraag tot en met weigering of verstrekking van reisdocumenten en rijbewijzen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met Nederlandse reisdocumenten en rijbewijzen. Ook voor nieuwe medewerkers is deze opleiding relevant.

Waar en wanneer

Je kan de training volgen op onze centraal gelegen locatie in Utrecht op 10 maart 2023 of 13 oktober 2023. De lesdag start om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Kosten

De module B2 Reisdocumenten en Rijbewijzen is een blended module. Dat betekent dat je een gedeelte e-learning hebt en één klassikale dag. De kosten hiervoor bedragen €450,-. De prijs is inclusief voorbereiding, materialen en lunch op de klassikale lesdag. Omdat de Even Werkt! Academie onderdeel is van de Wyzer Academie, zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.