Omschrijving

In 2022 werden er meer dan 168.000 kinderen geboren in Nederland. (CBS)

Elke dag vinden er veel belangrijke rechtsfeiten plaats die bij de afdeling Burgerzaken worden verwerkt. De Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is verantwoordelijk voor een goede bijhouding van de registers. Dan is het wel belangrijk dat je de juiste kennis hebt! Daar kunnen wij je bij helpen met de module B4a Nederlandse rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand.

Inschrijven

Programma

Deze module focust zich op de onderwerpen Afstamming & Naamrecht. In de 3 klassikale lesdagen wordt je op dag 1 meegenomen in de wereld van Afstamming, wie is moeder, wie is vader en de regels die hieraan gebonden zijn. Weet jij bijvoorbeeld of je een kind kan erkennen? Dat kom je te weten in dag 1 van deze module.

De tweede dag richt zich op het onderwerp internationale privaatrecht. Welk recht pas je toe? De derde dag gaat met name over het Naamrecht. Hoe kun je je naam laten wijzigingen. Dat zijn vragen die je graag wilt beantwoorden als je met deze onderwerpen aan de slag gaat. Dat leren wij jou allemaal!

Doelgroep

Deze module is geschikt voor (aankomende) Ambtenaren van de Burgerlijke Stand en medewerkers die een bredere kennis op willen doen van de Burgerlijke Stand. Zo kan deze kennis ook zeer nuttig zijn in de functie van medewerker BRP of BRP specialist.

Waar en wanneer

De module kan je volgen op 21 april, 5 & 19 mei 2023 op onze centraal gelegen locatie in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.00 uur. Bij onze locatie hebben we een grote parkeergarage zitten, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.

Uiteraard kunnen wij deze module in-company geven.

Kosten

Deze module kost € 1250,-. Dit bedrag is inclusief lunch, materialen en voorbereiding. Omdat de Even Werkt! Academie onderdeel is van de Wyzer Academie, een erkende opleidingsinstelling, zijn onze prijzen vrijgesteld van BTW.