Omschrijving

Alleen in het eerste half jaar van 2022 werden er al meer dan 40.000 huwelijken voltrokken in Nederland. (CBS) Elke dag vinden er veel belangrijke rechtsfeiten plaats die bij de afdeling Burgerzaken worden verwerkt. De Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is verantwoordelijk voor een goede bijhouding van de registers. Dan is het wel belangrijk dat je de juiste kennis hebt! Daar kunnen wij je bij helpen met de module B4b Nederlandse rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand.

 

Inschrijven

Programma

Deze module focust zich op de onderwerpen huwelijk, geregistreerd partnerschap & overlijden. In de 2 klassikale lesdagen wordt je op dag 1 meegenomen in de wereld van huwelijken en partnerschappen en de regels die hieraan gebonden zijn. Weet jij bijvoorbeeld of je met jouw adoptiefbroer/zus mag trouwen? Dat kom je te weten in dag 1 van deze module.

De tweede dag richt zich op het onderwerp overlijden. Hoe verwerk je deze aangiften? En wat als je niet precies kan bepalen wanneer of waar iemand is overleden? Dat zijn vragen die je graag wilt beantwoorden als je met deze onderwerpen aan de slag gaat. Dat leren wij jou allemaal!

Doelgroep

Deze module is geschikt voor (aankomende) Ambtenaren van de Burgerlijke Stand en medewerkers die een bredere kennis op willen doen van de Burgerlijke Stand. Zo kan deze kennis ook zeer nuttig zijn in de functie van medewerker BRP of BRP specialist.

Waar en wanneer

De module kan je volgen op 24 maart & 7 april op onze centraal gelegen locatie in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.00 uur. Bij onze locatie hebben we een grote parkeergarage zitten, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.

Kosten

Deze module kost €670,-. Dit bedrag is inclusief lunch, materialen en voorbereiding. Omdat de Even Werkt! Academie onderdeel is van de Wyzer Academie, een erkende opleidingsinstelling, zijn onze prijzen vrijgesteld van BTW.