Omschrijving

Wat zegt nationaliteit over iemand? Het geeft aan welk land jou erkent als haar staatsburger. Dat betekent dat de autoriteiten van dit land jou bepaalde rechten geven en natuurlijk verplichtingen. Zo mag je wonen in het land waarvan jij de nationaliteit bezit en heb je daarvoor geen speciale verblijfsvergunning nodig. En kan je een paspoort aanvragen bij de autoriteiten van dit land.

Om een Nederlands paspoort aan te kunnen vragen moet je dus ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Maar hoe kom je eigenlijk aan de Nederlandse nationaliteit? En kan je deze dan ook weer kwijtraken? Dat leer je allemaal in deze module.

Inschrijven

Programma

In de module Nationaliteitsrecht gaan we onder andere in op onderstaande onderwerpen:

  • Hoe kom je aan de Nederlandse nationaliteit?
  • Wat betekent het van rechtswege verkrijgen?
  • De Rijkswet op Nederlanderschap van 1985
  • Maar ook hoe het hiervoor geregeld was!
  • Het verschil tussen verkrijging en verlening van nationaliteit
  • Het verliezen van de Nederlandse nationaliteit

En natuurlijk nog meer!

Doelgroep

Deze module is geschikt voor elke medewerker Publiekszaken. Kennis van nationaliteitsrecht komt bij veel taken goed van pas: eerste vestigingen in de BRP, het toekennen van reisdocumenten en natuurlijk naturalisatie- en optieprocedures.

 

Waar en wanneer

De module kan je volgen op onze centraal gelegen locatie in Utrecht op 1 en 22 september. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.00 uur. Bij onze locatie hebben we een grote parkeergarage zitten, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.

Kosten

De kosten voor deze module bedragen €670,-. Dit bedrag is inclusief voorbereiding, materialen en een heerlijke lunch. Omdat de Even Werkt! Academie onderdeel is van de Wyzer Academie zijn onze prijzen vrijgesteld van BTW.