Omschrijving

In deze module staat de medewerkers Burgerzaken van de toekomst centraal.
De veranderende werkomgeving vraagt ook andere vaardigheden waar de medewerker over dient te beschikken. De digitalisering en de steeds complexere vragen en problemen van de inwoners, vragen het vermogen je continu aan te passen in houding en gedrag naar de betreffende situatie. Dit is een hele opgave waar je zelfkennis voor nodig hebt en weet wat jouw kernkwaliteiten zijn, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat je ook je eigen zwaktes en ontwikkelpunten erkent.

Om jezelf blijvend te ontwikkelen en nieuwe competenties, vaardigheden en kennis te vergaren bieden wij deze module aan is. Deze is gebaseerd op het toets plan van de NVVB en is onderdeel van het diplomastelsel.

Waar en wanneer?
De module is klassikaal te volgen op onze centraal gelegen locatie Het Publiek Kenniscentrum in Utrecht. De lesdagen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij onze locatie vind je een grote parkeergarage, dus met de auto zit je zeker goed! Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar.
Al onze lesmodules kunnen wij ook in-company aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Programma

In deze vaardigheidsmodule ga je reflecteren op jouw eigen gedrag en handelen. Daarbij krijg je belangrijke informatie aangereikt en persoonlijke begeleiding van één van onze docenten.
Hoe ga je reflecteren?
Je gaat reflecteren op jouw eigen houding, gedrag en handelen door vragen te beantwoorden. Binnen diplomalijn 1 van de NVVB zijn er een aantal voorwaarden benoemd waar je als medewerker Burgerzaken aan moet voldoen.
Een voorbeeld hiervan is: Denkt vanuit mogelijkheden in plaats vanuit problemen.
Onder deze stelling ga jij in maximaal 150 woorden beschrijven hoe jij hieraan voldoet. Hierbij denk je goed na over jouw eigen insteek hierin, het gaat namelijk om jou! Deel bijvoorbeeld een ervaring die duidelijk weergeeft dat jij in mogelijkheden denkt. Heb jij een keer iets voor een inwoner gedaan om hem/haar te helpen terwijl dat in eerste instantie niet kon? Dat zijn mooie voorbeelden!
De cursus wordt in één klassikale dag verzorgd. Je stelt na afloop van de lesdag een reflectie verslag op. Jij krijgt alle handvatten aangereikt om het verslag op te stellen.
De achtergrond informatie voor deze module is samen met samen met een format van het reflectieverslag te vinden in onze digitale leeromgeving.
Daarnaast krijg je een 1-op-1 gesprek met één van onze docenten om jouw verslag door te nemen, vragen te beantwoorden en nieuwe inzichten te verkrijgen

Ook handige informatie die je nodig hebt bij het reflecteren reiken we je aan. Bijvoorbeeld over de leerstijlen van Kolb of tips over het opstellen van SMART doelstellingen. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden! Je vindt alle achtergrondinformatie in onze digitale leeromgeving, samen met een format van het reflectieverslag.

Doelgroep

Deze module is geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen een publieke functie of de (lokale) overheid!

Resultaat

Na het volgen van deze module beschik je over inzichten en vaardigheden om jezelf blijvend te verbeteren en ontwikkelen.
Daarnaast leer je hoe je (nieuwe) competenties, kennis en vaardigheden te verwerft, om als professional mee te kunnen blijven bewegen met veranderingen binnen Burgerzaken.

Investering:
Het inschrijfgeld voor de Module V2 Zelfontwikkeling bedraagt € 650,00. Dit bedrag is inclusief lunch, parkeerkosten, materialen en voorbereiding.

Het examen dien je zelf aan te vragen bij de NVVB Publieksacademie.

De genoemde prijs is vrijgesteld van BTW omdat EvenWerkt! Academie, als onderdeel van de Wyzer Academie, een erkende opleider zijn.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de cursus Module V2 Zelfontwikkeling bedraagt € 650,00

Locatie & Data

  • Vrijdag 22 november 2024 , van 09.30 tot 16.30 uur, te Wyzer Utrecht
Inschrijven

Cursus ID: 40.016

Opleidingsagenda

  1. Module V2 Zelfontwikkeling Vrijdag 22 november 2024 09.30 - 16.30 uur Wyzer Utrecht € 650,00 Inschrijven