Omschrijving

Deze module draait om de medewerker Burgerzaken van de toekomst. De veranderende werkomgeving vraagt ook om andere vaardigheden van elke medewerker. Steeds verder gevorderde digitalisering en complexere (maatschappelijke) vragen en problemen van inwoners, vragen het vermogen je continu aan te passen in houding en gedrag naar de betreffende situatie. Dit is een opgave waar je veel zelfkennis voor nodig hebt en weet wat je kernkwaliteiten zijn – maar daarbij ook je zwaktes en ontwikkelpunten.

Om jezelf blijvend te ontwikkelen en nieuwe competenties, vaardigheiden en kennis te verwerven bieden wij deze module Zelfontwikkeling aan. Deze is gebaseerd op het toetsplan van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en past binnen het basisdiploma Burgerzaken.

In Company aanvragen

Programma

In deze vaardigheidsmodule ga je reflecteren op jouw eigen gedrag en handelen. Daarbij krijg je belangrijke informatie aangereikt en persoonlijke begeleiding van één van onze docenten.

Hoe ga je reflecteren?

Je gaat reflecteren op jouw eigen houding, gedrag en handelen door vragen te beantwoorden. Binnen diplomalijn 1 van de NVVB zijn er een aantal voorwaarden benoemd waar je als medewerker Burgerzaken aan moet voldoen.

Een voorbeeld hiervan is: ‘Denkt vanuit mogelijkheden in plaats vanuit problemen.’

Onder deze stelling ga jij in maximaal 150 woorden beschrijven hoe jij hieraan voldoet. Hierbij denk je goed na over jouw eigen insteek hierin, het gaat namelijk om jou! Deel bijvoorbeeld een ervaring die duidelijk weergeeft dat jij in mogelijkheden denkt. Heb jij een keer iets voor een inwoner gedaan om hem/haar te helpen terwijl dat in eerste instantie niet kon? Dat zijn mooie voorbeelden!

Hoe begeleiden wij jou?

Je krijgt alle handvatten aangereikt om het verslag op te stellen. Ook belangrijke informatie die je nodig hebt om dat te doen. Bijvoorbeeld over de leerstijlen van Kolb of tips over het opstellen van SMART doelstellingen. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vogelen! Dit vind je allemaal in een digitale leeromgeving, samen met een format van het reflectieverslag.

Daarnaast krijg je een 1-op-1 gesprek met één van onze docenten om jouw verslag door te nemen, vragen te beantwoorden en nieuwe inzichten te verkrijgen. Samen boek je het examen in en zorg je dat alles gereed is om deze te behalen!

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkt bij de (lokale) overheid!

Waar en wanneer

Deze opleiding kan het hele jaar door ingepland worden. Omdat het grotendeels digitaal is en er 1-op-1 gesprekken plaatsvinden is dit vrij in te plannen. Wanneer het jou uitkomt!

Kosten

De kosten voor deze module bedraagt €650,-, dit is inclusief NVVB-examen.